اهمیت خواب
مجله نیوزویک سال ۲۰۰۲ مطالعهای را در مورد خواب گزارش کرد که نشان میداد محرومیت از خواب یا کمبود خواب به عملکرد تحصیلی و شغلی افراد، آسیب میزند. خواب کافی و مناسب یک بخش مهم از سبک زندگی سالم است. خواب روشی است که از طریق آن بدن خود را بازسازی و بازتوانی مینماید تا کارایی افراد در ساعات بیداری افزایش یابد و توجه و تمرکز و هوشیاری آنها در انجام فعالیتها بیشتر شود. کمبود خواب با مشکلات جسمی و روانشناختی گوناگون همراه است که عبارتند از:
۱- کاهش تمرکز ۲- کندی مهارتهای حرکتی ۳- بدخلق و تحریکپذیری ۴- خستگی مزمن
۵- ضعف پاسخهای سیستم ایمنی (کاهش توانائی بدن برای مقابله با بیماریها) ۶- کاهش میزان ثبت و ضبط اطلاعات جدید ۷- افزایش استرس ۸- افسردگی
با توجه به اینکه هشیاری، تمرکز، شادابی و سلامت عمومی برای داشتن کارکرد اجتماعی و تحصیلی بالا ضرورتی است اهمیت الگوی خواب سالم در زندگی دانشجویی روشن میگردد. متخصصان خواب اظهار میکنند، افرادی که در طول روز چرت میزنند در حفظ اطلاعات آن مدت زمان مشکل خواهند داشت چرا که به طور کلی با ورود به مرحله اول خواب دیگر نمیتوان چیزهائی را که در اطراف اتفاق میافتد ثبت و ضبط کرده بنابراین به خواب رفتن در طول کلاسهای درسی نه تنها باعث میشود در مدت زمانی که چرت میزنید، وقایع را به خاطر نیاورید بلکه در حفظ و یادآوری آنچه قبل و بعد از چرت زدن رخ میدهد نیز مشکل خواهید داشت.
- ۰۲/۰۳/۱۵