دکتر غلامرضا کرمی

بیماری های اعصاب و روان و درمانهای مربوطه

دکتر غلامرضا کرمی

بیماری های اعصاب و روان و درمانهای مربوطه

پیوندهای روزانه

۳ مطلب در آبان ۱۴۰۲ ثبت شده است

۰۵
آبان

عوامل متعددی در نحوه ارتباط با دیگران و میزان پایداری آن موثر است.

یکی از آنها نحوه برخورد ابتدایی افراد با هم است که در دو بعد رفتار و گفتار شکل می‌گیرد.

کسانی که در هنگام صحبت کردن چهره درهمی دارند، به چشمان نمی‌نگرند و خنده بر چهره آنها نقش نمی‌بندد نمی‌توانند به آسانی با دیگران دوست شوند. یک تبسم خوشایند نشانه آمادگی برای پذیرش دوستی با دیگران است و به آنها می‌فهماند که مایلید با آنها رابطه داشته باشید.

علاوه بر آن نگاه کردن به فردی که در حال صحبت است نشان‌دهنده علاقمندی و ادامه ارتباط با اوست.

در برخوردهای اولیه صحبت کردن و یا سوال کردن درباره موضوع و یا موقعیت مشترکی که دو نفر در آن حضور دارند از پرسیدن وقت و یا تفسیر وضع هوا در شروع دوستی موثرتر است. بهتر است از سوال کردن در مورد مشخصات شناسنامه‌ای مثل سن، وضع تاهل و ... خودداری کرده و به جای آن سوال باز بپرسید.

چون پاسخ سوالات باز بیش از یکی دو کلمه است و به واسطه آنها اطلاعات بیشتری از فرد مقابل کسب کرده و احتمال ادامه مکالمه بیشتر خواهد شد.

در موقع سخن گفتن با دیگران فقط به صحبت‌ها فکر کنید و نه اندیشه‌هایی که برای گفتن در سر دارید چرا که توجه به اندیشه‌ها شما را از شنیدن گفته‌های گوینده باز می‌دارد.

اول گوش کنید و بعد درباره شنیده‌های خود به تفکر بپردازید و سپس  به طرف مقابل فرصت دهید تا شما را در اطلاعات شخصی و احساسات شریک کند و در پاسخ به سوالاتش بدون اینکه تمام زمان را به صحبت درمورد خودتان اختصاص دهید به او اطلاعات کافی بدهید.

به یاد داشته باشید در صورتی که با ارزش‌ها، نگرش‌ها و اعتقادات واقعی خودتان با افراد روبه‌رو شده و شخصیت واقعی خود را آشکار کنید دوستی‌ها با بینش بیشتری شروع شده و احتمال تراوش بیشتر خواهد بود.

موضوع دیگر اینکه حالتها و رفتارهای فرد مقابل را در نظر داشته، با مشاهده علاقه‌مندی به صحبت ادامه دهید و در صورت دیدن علائمی از بی‌علاقگی و یا بی‌حوصلگی بهتر است تامل کرده و در فرصت مناسب‌تری بتدریج ارتباط را گسترش دهید.

برای ورود به مکالمه‌ای که بین دو یا چند نفر جریان دارد ابتدا به سخنانی که مطرح می‌شود گوش کنید و وقتی کاملاً متوجه شدید که موضوع صحبت چیست با زبان گفتار و رفتار (نگاه مشتاقانه، تبسم و ...) به آنها نشان دهید که مایلید در صحبت آنها شریک کنید.

بدیهی است وقتی طرف صحبت شما متوجه علاقه‌مندی شما شد با میل خاطر به شما به مکالمه خواهد پرداخت.

یکی دیگر از مسائل خود فاش‌سازی با ارائه متقابل اطلاعات شخصی به یکدیگر است. طی این فرایند افراد برای ادامه یا قطع رابطه تصمیم‌گیری می‌کنند آنها ممکن است ارتباط را در سطح آشنایی نگه داشته و یا عمیق‌تر کرده و به دوستی با صمیمیت تبدیل کنند. این امر تدریجی بوده و نباید در آن تعجیل نمود. هر چند بهتر است در صورتی که درباره فرد مورد نظر و ادامه ارتباط با او نظر مثبتی دارید احساس خود را ابراز داشته و در عین حال او را برای تصمیم‌گیری در این زمینه آزاد بگذارید.

گاهی اوقات ارتباط اولیه ادامه نمی‌یابد. در صورتی که عامل قطع ارتباط شما نباشید شاید احساس طرح شدن کنید، در حالی که باید در نظر داشته باشید معمولاً افراد با یک شبکه اجتماعی و مجموعه‌ای از دوستان در ارتباط هستند و شاید علت عدم ارتباط با شما برآورده شدن نیاز به دوستی توسط دیگران باشد و قطع رابطه دلیل بر دوست داشتنی نبودن شما نیست.

مسلماً شما نیز همه آشنایی‌های اولیه را به دوستی صمیمانه تبدیل نمی‌کنید. البته شما می‌توانید با بررسی این‌گونه روابط و شناسایی نقاط قوت و ضعف خود، از این تجربیات در برقراری روابط جدید استفاده نمائید.

  • غلامرضا کرمی
۰۵
آبان

حکایتی از گلستان سعدی....

 

دو درویش ملازم صحبت با یکدیگر سفر کردند یکی ضعیف بود که هر دو شب افطار کردی و دیگر قوی که روزی سه بار غذا میخورد!

 اتفاقا به شهری رفتند و به تهمت جاسوسی گرفتار آمدند ، هر دو را به زندانی بردند و در به گل بر آوردند بعد از دو هفته معلوم شد که بی گناهند و در را باز کردند!

 قوی را دیدند مرده و ضعیف جان به سلامت برده...

مردم در عجب ماندند، حکیمی گفت خلاف این عجب بود آن یکی بسیار پر خور بوده است طاقت بینوایی نیاورد به سختی هلاک شد و این یکی دگر خویشتن دار بوده است لاجرم بر عادت خویش صبر کرد و به سلامت بماند.

 

چو کم خوردن طبیعت شد کسی را

چون سختی پیشش آید سهل گیرد

وگر تن پرورست اندر فراخی

چو تنگی بیند از سختی بمیرد...

  • غلامرضا کرمی
۰۵
آبان

یک برنامه کلی تهیه کنید.زمان هر یک از امتحانات را یادداشت کنید وبرای اینکه در چه مدت زمانی میتوانید تمامی دروس را مطالعه کنید، طرح ریزی نمایید.

بخاطر داشته باشید که سخت ترین امتحان شما مدت زمان بیشتری نیاز دارد.

در نظر گرفتن نکات زیر میتواند در برنامه ریزی به شما کمک نماید:

1)زود آغاز نمایید .دوره مطالعه خود را به نحوی تنظیم کنیدکه از آماده سازی با شتاب خود در روزهای آخر پرهیز کنید.

2)بخش های زمانی زیادی را به مطالعه اختصاص دهید.

3)مدت زمان کوتاهی را به دوره کردن اختصاص دهید. از لحظات و اوقات متفرقه استفاده نمایید. دوش بگیریدیا در فضای باز و سبز قدم بزنید. به صورت متناوب اطلاعات را دوره کنید.

4)دروس مشابه را بصورت متوالی مطالعه ننمایید.

5)بین مطالعه دروس کمی فاصله بیندازید،اگر چنانچه در طول ترم مطالعه کافی نداشته اید مطالعه یکباره در چند ساعت متوالی بازده مفیدی نخواهد داشت.

6)تا آنجا که ممکن است جریان عادی روزانه خود را حفظ نمایید.

7)در زمان تعیین شده خود به رختخواب رفته و جهت ادامه دادن مطالعه خود یکی دو ساعت زودتر از معمول بیدار شوید.

قدر مسلم وقتی شما استراحت کافی داشته باشید،قدرت درک ،فهم و بخاطر سپردن بالاتر خواهد بود.

  • غلامرضا کرمی