دکتر غلامرضا کرمی

بیماری های اعصاب و روان و درمانهای مربوطه

دکتر غلامرضا کرمی

بیماری های اعصاب و روان و درمانهای مربوطه

پیوندهای روزانه

بهداشت خواب 2

دوشنبه, ۱۵ خرداد ۱۴۰۲، ۰۷:۰۰ ب.ظ

ب) یک کتاب یا مطلب غیردرسی و لذت‌بخش مطالعه کنید و یا به آهنگ آرام‌بخش و بدون کلام گوش دهید.

پ) یک لیوان شیر گرم بنوشید. شیر حاوی آمینواسیدات که می‌تواند فرآیند خواب را تسهیل نماید.

ت) یک تا دو ساعت قبل از خواب یک حمام گرم داشته باشید. این عمل به آرامش شما کمک می‌کند اما گرفتن یک دوش سریع شما را بیدار نگه می‌‌دارد.

- زمانیکه به رختخواب می‌روید دائم به ساعت نگاه نکنید. نگرانی راجع به گذشت زمان و به خواب نرفتن، خوابیدن شما را مشکل‌تر می‌سازد.

- خود را مجبور به خوابیدن نکنید. اگر پس از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خواب نرفتید از رختخواب بیرون بیایید. به یک فعالیت آرام مانند مطالعه، دیدن تلویزیون و نوشتن نامه یا انجام تکنیک‌های آرام‌بخش بپردازید و تا زمانیکه احساس خواب‌آلودگی نکردید به رختخواب نروید.

- ارتباط ذهنی میان خواب و رختخواب خود را به عنوان جایی برای خوابیدن تقویت کنید. به این منظور باید از پرداختن به هر فعالیت دیگری مانند مطالعه، دیدن تلویزیون، خوردن و آشامیدن و غیره در رختخواب خودداری کنید.

- اگر هنگام خواب نگرانی‌ها و افکار مختلف به سراغتان می‌آید که مانع به خواب رفتن شما می‌شود، ساعت معینی را در طول روز برای پرداختن به افکار و نگرانی‌های خود اختصاص دهید و یا بلند شوید و در یک کاغذ که در کنار رختخواب خود قرار داده‌اید رئوس افکار یا نگرانی‌های خود را یادداشت کنید. با این کار می‌توانید هنگام خواب افکار و نگرانی‌هایتان را کنار بگذارید و به خود بگویید فردا در فرصت مناسب به آنها رسیدگی می‌کنم، بعد از یک استراحت کافی بهتر می‌توانید مشکلات و نگرانی‌های خود را حل و فصل کنید.

 

 

  • غلامرضا کرمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی