علل اصلی مشکلات خواب
à استرس یکی از علتهای شایع مشکلات خواب میباشد که خود میتواند ناشی از نگرانیهای دوستی، مشکلات خانوادگی و ارتباطی، نگرانیهای مالی، نیاز به کامل بودن یا کمالگرایی و تلاش برای انجام دادن فعالیتهای متعدد و زیاد در یک مدت زمان کوتاه باشد.
à بیماریهای جسمی خصوصاً آنهایی که با درد (ماهیچهای یا استخوانی) یا مشکلات تنفسی (آسم، آلرژی، برونشیت) همراه است.
à دارودرمانی یکی از عوارض برخی داروها، ایجاد اختلال در خواب میباشد. در صورت مصرف دارو با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
à مشکلات روانشناختی اغلب منجر به بروز مشکلاتی در خواب میشود. افسردگی معمولاً باعث میشود فرد خیلی زود از خواب بیدار شود و نتواند مجدداً بخوابد و اضطراب عموماً در توانائی به خواب رفتن فرد مشکل ایجاد میکند.
à اختلال ریتم خواب- بیداری، وقتی ریتم شبانهروزی یا ساعت درونی بدن با برنامهای خواب فرد هماهنگ نیست (مثلاً در مسافرتهای مداوم)، معمولاً افراد دچار مشکل در خواب میشوند.
à بیخوابی آموخته شده، برخی افراد یاد گرفتهاند که محیط خواب خود را با بیخوابی تداعی کنند. اگر شما از رختخواب خود برای تماشای تلویزیون، مطالعه یا غذا خوردن استفاده میکنید و یا در ساعات خواب خود مسائل شخصی یا تحصیلیتان را مرور میکنید، رختخواب شما به جای اینکه محلی برای آرامش و خواب باشد علامتی برای شروع نگرانی یا فعالیت میشود.
à مصرف مواد یا الکل، مصرف الکل، مواد مخدر یا دیگر آرامبخشها در خواب عمیق اختلال ایجاد میکند. همچنین محرکها مانند کوکائین، آمفتامین و کافئین مکانیزم برانگیختگی مغز را فعال میکنند و مدت زمان خواب را بسیار کوتاه میکنند.
- ۰۲/۰۳/۱۵